|
|
חרקים בצמחי תבלין ביתיים.
|
|
אנו מגדלים בעציצים שבביתנו נענע, פטרוזליה, זעתר ורוזמרין.
רצינו לדעת מה עלינו לעשות בכדי שנוכל להשתמש בהם למאכל.
(מה צריך לנקות ואיך).
תודה מראש.
|
התשובה:
|
|
בס"ד
כל הצמחים האלו נגועים בחרקים, ולכן כשמגדלים בבית יש לבדוק. הירקות אינם אסורים באכילה, אך יש לבודקם היטב לפני האכילה. כמובן שצריך לדעת את מה בודקים ואת מה מחפשים. בכל מקרה לגבי תבלינים אלו אם משתמשים בהם לעשיית תה, אפשר לבשל אותם ולהעביר את התה דרך מסננת שיש בתוכה צמר גפן, ואז אין צורך לבדוק.
כהערת אגב, אף שלא נשאלתי על כך, יש להעיר שכאשר מגדלים תבלינים בבית והם ממינים שונים אין לגדל אותם בעציץ אחד מפני איסור כלאי זרעים.
בכל טוב ובברכת התורה והארץ,
יואל פרידמן
|
|
|
קישורים מומלצים:
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
חרקים בצמחי תבלין ביתיים.
|
|
|
|
|
|
|
|
|