שווה עיון:
החזרה בתשובה




כדאי לדעת:
כדור הארץ הולך ומזדקן
וזוהי הזדמנות לקרירה באחד התחומים המרכזיים במאה ה-21.
לימודי תואר שני ותואר שלישי בחוג לגרונטולוגיה.
ליצירת קשר השאירו פרטיכם:
שם
נייד
אימייל
 

 שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה

דף הבית » שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה» קווי מהדרין
 
חיפוש » חיפוש מתקדם

השאלה:

קווי מהדרין

מתוך: אישות ומשפחה » צניעות, בינו לבינה פורסם בי"ב בחשוון התש"ע
  שלום לכבוד הרב.
מה דעת הרב בעניין קווי המהדרין- האם הדבר נצרך? האם יש לכך עילה הלכתית?


התשובה:
שלום וברכה

זכותם של החרדים לבקש קווי מהדרין.
לעצמי, אני מתנגד להם משלוש סיבות:
א. ההצדקה לקיומם היא בראש ובראשונה שבאמת אנשי היהדות החרדית רוצים בהם. אני נחשף להרבה מאוד רצונות הפוכים, ובעיקר של זוגות הנוסעים באוטובוס שרוצים לנצל את ההזדמנות לשבת ביחד, ושל נשים הכותבות על ההדרה הגדולה שהדבר גורם. על כן, צריך לברר האמנם החרדים "רוצים" בדבר, או שמדובר בהשתלטות עסקנית.
ב. מבחינה הלכתית, אין שום חובה ליצור קווים אלה ולמעשה הדבר גורם לחוסר צניעות משווע. החרדים חוברים לפרסומאים, ושניהם מטמיעים את ההכרה כאילו ההתייחסות לגופן של נשים היא כאל דבר שכל הזמן מגרה ומושך, מהכיוונים המנוגדים. הם מטמיעים את ההתייחסות לנשים כאל פצצה המאיימת על שלום האדם וצניעותו, ואל גופה של האישה כאל דבר שעניינו למשוך תשומת לב. עולה אפוא כי למעשה הם מטמיעים בעצמם את ההכרה הלא צנועה, וכל אישה הופכת אפוא לדבר מה היוצר הרהורים רעים. זו לא דרכה של ההלכה, ומי שמבקש באמת חיי צניעות וקדושה כפי שחובה לבקש נזהר מעמדה זו, וחי חיים פשוטים של דרך ארץ הלכתית צנועה.
ג. ככל שניתן, צריך למנוע פירודים ומחיצות בתוך עם ישראל.
כאמור בתחילת התשובה – זכותם לחשוב אחרת ולבקש אחרת, ואם הדברים עומדים בסעיף א ואכן נבדק שזה מה שהם רוצים ורוצות, צריך לאפשר קווי מהדרין באותם מקומות שבהם רק הם נוסעים באוטובוס.

כל טוב

כדאי לקרוא את דבריו המופלאים של הרב יהודה ברנדס לפרשת השבוע:
http://www.bmj.org.il/publication.asp?subSectionId=4&contentId=1291&title=לך לך

כל טוב



רשימת התגובות  
תוכן התגובה
08/11/2009
אסתר
לא צריך קווי מהדרין
לא צריך את הקווים האלה בכלל . (מצדי שהיהוי רק לחרדים בלבד. אם הם בכלל רוצים.)
זה משפיל את האישה כיאלו היא סוג ב` . וחוץ מזה מה היא לא יכלה לשבת ליד בעלה . מה זה הדבר הזה. בעיני זה קצת הגזמה . לי אישית ,פעם אחת יצא לי לנסוע בקוו מהדרין והרגשתי שונה וזה היה מוזר לי ...(לא הרגשתי שייכת...)
01/11/2009
עמוס ברכה
amosbracha.ab@gmail.com
כבוד הרב - ירבו כמותך - אתה צודק
בסיעתא דשמיא

לכבו כבוד הרב יובל שרלו שליט``א

ברצוני לחזק את ידך בנידון

בעבר שלחתי לך

שאני זוכר את עצמי

כשהייתי לפני שלמדתי על כל הגדרים לא ייחסתי חשיבות
כל כך לנראות הנשים

ודווקא לאחר שחברים דתיים כמו הזריקו לי השכם והערב

על הצורך להיזהר או רק אז
פתאום החלתי כמו ניצול שואה שעבר טרואמה ומפחד מכל נקישה בדלת

כך פתאום כל אישה הפכה להיות מקור מיני

במקום לראות אותה בדיוק כמו שאי מתייחס לאמא שלי

בעזרת ד` יהי רצון שהערכים האמייתיים יחזרו למקומם הראוי ולא הקיצוני

הנה קישור לה שכבר שלחתי לרב בעבר

http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=111557


30/10/2009
אבי
למה הרב חושב שזה משקף התייחסות לגוף האשה???
ואם המטרה בקוי מהדרין היא למנוע היווצרות קשרים לא רצויים (בעיני החרדים) בין גברים לנשים? מה זה קשור ל``גוף``? מאיפה הרב הכניס פה את העניין של הגוף? זה חלק מהסילוף שבו התקשורת החילונית מתייחסת לכל הנושא הזה וחבל!!
30/10/2009
יוני
על דברי הרב ברנדס שהרב מזדהה איתם
ראשית, אני מתפלל ומאחל שנצליח כולנו להגשים את הכיוון החינוכי שהרב ברנדס מדבר עליו. אבל אני לא יכול להמנע מלשאול: האם אין הבדל בעוצמת החדירה אל ד` אמותיו של אדם וחמשת חושיו בין התקופה המודרנית של היום לזו של אברהם אבינו? אמנם, זימה הייתה תמיד. אך היום היא המונית, חודרנית, וקיימת בכל מקום ובכל פינה. כחלק מחיינו בחברה הכללית, אנו נאלצים להתמודד עם גישה מתירנית בלבוש ברחוב, בשלטי פרסומת, בטלוויזיה וברשת במילים ובמעשים ולא רק בתמונות, ולכן, עולה מתוך זה גם שאלה נוספת: איך בפועל ניתן להגיע לעוצמה חינוכית כזו שילד יישאר בבית לבד ולא ייגש לטלוויזיה או לרשת ויפול? האם בגיל קטן יש לו יכולת לעמוד לבד מול הנסיונות הללו? אנו הרי לא משאירים פעוט לבד ליד פלטת שבת דולקת, מדוע שנשאיר ילד לבד ליד דברים כאלו? מה ההבדל? ואם יש דרך, איך עושים את זה? מעבר לזה, אי אפשר להתעלם מכך שיש אמירה ביהדות שלא להכנס לכרם אלא ללכת מסביב... האם להתעלם מהסכנות העצומות הללו ולקוות שהילד יצליח לעמוד לבד בפרץ זה ריאלי? איך מצליחים לחזור אחורה בזמן ל``הנה נא ידעתי``?
30/10/2009
ישראל דוב
מניסיוני
רוב החרדים לא רוצים קוים כאלה.
מדובר בעניין פוליטי והשתלטות של קבוצות מיעוט.
חבל...

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
לוח שנה עברי - לועזי
חדשות העולם היהודי
דעות
בית מדרש
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
ערוצי תוכן
תרבות
אוכל
צרכנות
שמחות
תיירות
שידוכים
קניות
פורומים
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי - לועזי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי - לועזי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים

© כל הזכויות שמורות ל SafeLines